18 oktober 2014

ATHEN... Egeerhavet 2014. Del 2.

Foto: Synnøve Sætrum

"En mere rastløsby, en sånn man kanskje kan bli rik i. Vi ble et par dager, kanskje en"...
Morgenflyet fra Gardermoen landet med andre ord i Athen. 
Det var 28. august og selv om reisen ble strabasiøs og lang var forventningene til ei ny øy-loffing helt i water. Hotel Cosmos ga husly i ei rolig sidegate. To-stjernes og helt greit. Som mange ganger nevnt. Uførepensjonisten har ikke økonomi til luksus. Her ferdes det budsjett. Bare sånn at ingen får noen ideer...

Foto: Synnøve Sætrum

 Hotel Cosmos hadde rom for å lande, herlig tradisjonell mat på hjørnet utenfor og vind i håret på balkongen. Siden vi bodde høyt oppe sov jeg for åpen dør. Det handlet litt om et gammeldags klima-anlegg som ikke var til å skru av. Jeg sov for med åpen dør under stjernene med suset fra vinden som vuggesang. Erfaringsmessig vet jeg at gamle utslitte luftfilter kan føre til lei forkjølelse og det som tyngre er, så forebygging kan være et lurt triks. På dette hotellet var det ikke noe problem med åpne dører og glugger. Vinden holdt myggen vekk, og sidegaten var stille.

I Athen. Foto: Synnøve Sætrum

To dager i den greske hovedstaden er ikke så mye, men nok til å lande ordentlig. Få ruslet litt, sett noen kjente landemerker, finne båt-billetter til turen videre, samt gledet seg. Nok en gang kjenne på gleden over å være i Hellas for en litt lengre periode. Jeg bare elsker alle begynnelser. Den følelsen som bare finnes mens en vet at alt ligger foran og tiden kjennes nesten utømmelig. 

Foto: Synnøve Sætrum

30. august dro vi fra Pireus til Paros. 
Tur fra øy til øy var i gang.

Fortsette følger...

Synnøve Sætrum



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar