29 april 2016

DEN GYLDNE REGEL

Dag etter dag, år ut og inn sitter jeg med kaffekoppen og leser og lytter til nyheter. - Noen morgener blir jeg ikke så veldig opprørt, andre kjennes tøffere. De siste månedene har det som gjør meg nedstemt handlet om disse holdningene lederne i landet viser overfor mennesker i nød, og jeg registrerer at alt for mange vanlige folk mener det samme. Undertegnede finner det skremmende og veldig trist. Kall meg gjerne naiv, men ikke si at jeg er dum fordi jeg kjenner en smule empati. 
"Du er alt for snill", sier min hjertens kjær . Jeg vet nå ikke det tenker jeg, men det er ikke så vanskelig å forestille seg at det like godt kunne vært meg som var på flukt. Så mange tiår siden vi hadde helt andre forhold i Norge er det dog ikke. Samtidig tenker jeg at verden er i stadig forandring, og som det ser ut er ingen trygge for at en alltid kan sitte trygt i sitt hjem. Hva da?

Dypest sett ser jeg disse diskusjonene om innstramninger og annet som uttrykk for manglende empati., og den gyldne regel anvendes ikke lenger . Ministeren som har hengt korset rundt halsen later til å se helt vekk fra den hellige boka."Du skal elske din neste som deg selv", står det i 3. Mosebok 19.18. I Matteus 7.12 kan den som vil lese: "Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal dere også gjøre mot dem". Siden damen på taburetten ønsker både å endre asylrett og annet, må det bety at hun mener alle mennesker bør møte stengte dører på flukt fra krig og elendighet. Asylretten er internasjonal, som menneskerettighetserklæringene er det. Likevel durer de i veg, regjeringen, blå-blå som de er . Enda mer bekymrer det meg at Stortinget i mange av disse sakene legger seg flate og støtter? Hvorfor? Er det tanken på neste Stortingsvalg som styrer?

---
  

 Litt mer kaffe her. Det gleder meg at våren er ordentlig på vei. Jeg kan jo ikke krangle med kalenderen, og våren kan ikke holdes tilbake. Selv om jeg leser vinteren prøver sine siste stunt andre steder i landet. La biler med sommerdekk stå !