12 juli 2013

DAGEN I DAG... ALLTID DAGEN I DAG OG BARE DEN...


ORD I RØDT :

 
Det snakkes stadig om at blårussen skal overta til høsten.
Noe som gir meg en uggen følelse.
Jeg undrer meg over at folk vil stemme inn Erna og Siw fordi de er så lei...
Hva er det dere er så lei av; - at vi har et samfunn som ennå ikke ligner på de kriserammede rundt omkring i Europa? Samfunn der høyrekreftene har rådd i mange år, og vi ser hva resultatet er blitt. Er dere lei av at vi har det godt her oppe i nord ? Har det noen gang vært farlig med den pølsa som er for lang? Er egoismen så gjennomtrengende at man må få snudd det som ennå fungerer og er bra? Hvorfor nevnes ikke noe om hva som skjer rett i nabolaget, slikt som den nedbyggingen av offentlig sektor på alle felt i Sverige? Hvor er analysene og delingen av hva høyrekreftene der har stelt i stand? Hvorfor er det så stille? Hva er det som gjør at nesten ingen nyhetskanaler sier noe som helst om det som virkelig ligger nært oss? Det er ikke så veldig lenge siden opptøyene der. 
Hos naboen går store deler av ungdommen uten arbeid, akkurat som lenger sør i Europa.
Det hevdes da vitterlig fra Høyre og så videre at privatisering og nedbygging av goder skal føre til arbeid. Sånn er det ikke. Sånn blir det ikke. Sånn har det aldri vært.
 Det eneste som skjer er at noen skal tjene på det staten allerede gjør.
Så det betyr at i stedet for at staten har et overordnet ansvar for helse, skole og så videre så skal man sette inn noen pamper på toppen og betale dem i tillegg. Er det ok?
Vil det gjøre livet noe bedre for vanlige folk?
Og, med vanlige folk mener jeg den gjennomsnittlige. Den som har mer enn nok med å holde koken, og ikke tenker på motorveiene på Østlandet og billige sigaretter og brennevin som det eneste saliggjørende. Jeg mener ikke den som har mer enn til både graut og salt.
Jeg snakker mer om dem, ja de finnes også i Norge, som faktisk strever for å få det hele til å gå rundt. Det er bare det at den historien tegnes ikke i offentligheten. 
Slik jeg opplever det fokuseres bare de som har såpass at de slett ikke trenger mer.
Disse som er "så lei av Jens"... 
 
Den delen av befolkningen som hevder at "det ikke blir noen forskjell uansett" om de stemmer inn det blå. Fordi de med den overbevisende mine forteller de som skal avgi stemme til høsten at alt kommer til å fortsette som før og framstiller virkeligheten som om alle goder er en selvfølge. Bare at man skal betale mindre skatt, ha vedre veger, for det har vi jo råd til sier de. Dessuten skal man sette alt helsestell ut på anbud, ja noe slikt har de jo gjort i Sverige. Det er ikke kommet de syke og gamle til gode. Bare pampene på toppen. For meg er det utrolig naivt. Jeg begriper ikke at man biter på den der om at ingenting blir endret. H og FRP jobber for å slanke det offentlige. De godene som ennå finnes, også for den som ikke har ei feit lommebok som utgangspunkt for verdighet og trygghet. 
 Høyresiden står for reduksjon av alle offentlige oppgaver og utgifter. På alle plan og nivå.
Les partiprogrammene, hør hva de sier de skal gjøre...
 Alle svake grupper blir dem som får betale regningen om disse kommer til makta.
I tillegg til alle offentlige ansatte.
 
Her for leden hørte jeg en frustrert arbeidssøkende (ja for vi har faktisk folk uten arbeid i Norge også... ) ytre at han var "så lei av Jens" så derfor FRP. Tror pipa kommer til å få en annen lyd når arbeidsledighetstrygd forsvinner eller blir sterkt redusert. Eller han må jobbe under uverdige forhold førtifem timer i uka for luselønn. Som i tillegg blir hardt beskattet. Nei, jeg forstår ikke den logikken. Den finnes ikke i de resonnementene. For det er da fortsatt slik at det er dyrt å være fattig, og jeg er stygt redd for det blir enda verre om blårussen får bukta og begge endene.
 
Synnøve Sætrum