02 august 2010

♥♥♥♥♥♥♥♥

Det er et klarere og kaldere drag i lufta. Ingen tvil om det. Det varsler høst. Selv om jeg satser på at august blir den varmeste måneden på årevis, og at det enda er tid for hedonisme. Jeg lengter da vitterlig etter denne årstiden det meste av vinteren, og strever det jeg kan for å holde den fast. Kjenner jeg ikke er klar for tjukke strømper og superundertøy enda. Selv om jeg faktisk måtte trekke i førstnevnte her for et minutts tid siden. Det er golvkaldt blitt i løpet av helga, men nei, jeg setter ikke på varmen før jeg må. Selv om jeg nyser.

Likevel: Det er alltid noe å være glad for. Slikt som at reiseradioen fortsatt er i gang, og Kristen Gislefoss lover rundt 20 grader utpå dagen. Muligheter for spredte regnbyger, men her er himmelen blå. Så det er ikke bare jeg som trekker sommeren ut. Selv om her ikke ligger an til en dag med drinker og snodige hatter… Festivalstemningen er over for denne gangen. Neppe bare for meg. Den andre store gruppa av fellesferierende er reist hjem, og mange er tilbake på jobb. Selv om jeg vet både den ene og andre starter ferien i dag. Hvem vet hva som hender for undertegnede om noen uker… Det er ingen grunn til sutring. Slikt får vente til neste horisontale regnbyge. Varmen kommer utenfor etter hvert. Litt tålmodighet bare, så…

Med nok et kaffekrus i hånda kikker jeg optimistisk ut på den blå himmelen som er så flott, og konstaterer at den store flotte krukka med den enda større og flotte hjemmedyrka planten er vekk. Akkurat nå som den stod i sin vakreste blomsterprakt. Vann fikk den i nitida i går kveld, mens jeg nøt synet. Etter å ha dobbeltsjekket er det bare å konstatere at noen har vært og tatt den i løpet av natta.
Noe så smålig!
Jeg trøster meg med at det er mye jeg selv ikke ville gjort meg til kjeltring for.
Det meste er forgjengelig, jeg vet det. Men,det er noe med måten det er det på.

Ha en flott forgjengelig augustdag!

(Synnøve Sætrum)