29 mai 2016

Profesjonell amatør...


Jeg har skrevet blogg i mange år nå. 
En ting og tang-blogg kanskje. 
Har fått en del kommentarer om at jeg ikke er en profesjonell siden jeg ikke tjener penger på den, siden jeg gir ut mine av kvalitet varierende åndsverk gratis.
 Det  er et valg jeg gjorde tidlig i prosessen nettopp fordi jeg forsøkte meg med reklame. 
Ingen suksess.

Da mener jeg ikke at oppslagene var for få til å tjene kroner .
Nei, jeg opplevde at  en del av reklamene som ble knyttet til tekstene mine både var kvinnediskriminerende og også forfektet politiske syn jeg ikke kan stå inne for. 
Så jeg kuttet det ut. 
Integritet er viktig for meg.

Nevner nå, siden jeg ikke har skrevet om det på lenge at jeg har en del høgskole- og universitetsutdanning i sekken. Åtte og et halvt år for å være helt eksakt. Jeg har hatt gleden av å studere nordisk litteratur og språk i tre år , økonomisk og politisk nyere historie i like mange år . Jeg er utdannet pedagog. Har lest organisasjonsteori, sosiologi, statsvitenskap og medieteori til øyet ble stort og vått. Statens lånekasse for utdanning har jeg ennå med mine snart 55 år et månedlig forhold til. Etter studieslutt og fram til jeg ble syk jobbet jeg i videregående skole. Men, jeg er ufør blitt, noe som slett ikke var planen.  Når så skjedde er jeg veldig heldig som bor i Norge hvor man ennå ikke har klart å rasere økonomiske ordninger for kronisk syke. Jeg kan bare håpe at så ikke vil skje, for meg selv og for de som kommer etter meg. Nettopp fordi man ikke blir syk fordi det er et ønske. En kan ikke dikte seg til et knippe diagnoser .

Altså: Jeg har ikke helsa i orden, jeg har ikke arbeid, jeg eier ikke min egen bolig, jeg er ugift, men jeg er likevel velsignet.  For jeg har fantastisk familie, fantastiske venner og til og med en kjæreste. Mitt liv leves enkeltstående i leiligheten her, men jeg er slett ikke ensom til alle tider . 
Jeg trøster meg med det når virkeligheten butter , og noe eller noen gjør meg vondt. 

Har det til og med slik at jeg kan invitere mennesker på besøk . Det hender at folk kommer.
Jeg setter pris på samtale om både lett og tung, dypt og overfladisk. Nevner det overfladiske sist for akkurat det er jeg minst begeistret for . Men, i et liv er det sånn at i noen sammenhenger kommer en ikke utenom snikksnakk. Noe bærer en med lett overfladisk innsikt, på andre områder er en profesjonell amatør . Eller sagt som jeg ville ha fram. Utdanningen min har kostet flesk.
Men, jeg tjener ingen penger på den når jeg skriver blogg !

---

Jeg fant dette fotoet og teksten et eller annet sted på internettet. Gjenkjennelsen er stor for min være- og tenkemåte. Når jeg ikke bare antar noe, og gjør mer ut av dagen og tiden min . Når jeg husker at jeg i grunnen trenger lite fordi jeg har mer enn nok kommer smilet fram . Drømmene lever videre i meg , det er jo så mye jeg ønsker . Kanskje blir det ikke noe av . men det er godt å ha dem og de er mine. Noen ganger ler jeg av alt bare for å bli avløst med sorg . Jeg er velsignet så til de grader . Det er nok de aller fleste av leserne mine også. Og når det gjelder blogg så er jeg pr. nå helt fornøyd med status som profesjonell amatør .

Akkurat nå hører jeg at 700 mennesker har druknet utenfor Italia de siste dagene.
Sorg!

Synnøve Sætrum