25 februar 2011

Markedsøkonomien er aldri snill og grei... se bare på Adecco...



Jeg er ikke det minste forundra over at private aktører i næringslivet, om det er helsetjeneste, eller hva det nå enn er bryter alle slags bestemmelser i Arbeidsmiljøloven, eller Pensjonsloven.
 Det har da aldri vært det "private initiativ" eller den "frie markedsøkonomien" som har slitt fram bestemmelsene for å verne arbeidstakere på jobb.
De er til for ene eneste sak: Profittmaksimering.
Den for disse brysomme arbeiderbevegelsen med de organiserte arbeiderne i spissen, gjorde det gjennom årelange kamper.For meg synes det som om veldig mange har glemt det. Kamp for rettigheter!
 At ingenting kom seilende gratis på fjøla fordi arbeidsgiverne var så snille og ville dele helt av seg selv. At man er så historieløse sånn generelt forundrer meg ikke heller. Historieundervisningen i skolen er gjennom siste tiårene redusert til et minimum. Det er nå en ting. Massemediene fokuserer jo for det aller meste på "reality" hvor folk stemmes ut om de ikke er pene nok, tynne nok, eller kan danse eller synge bra nok. De siste 10-20 år har lørdagsavisene (som folk leser fordi det er den eneste dagen de har tid) fokusert på manglende sexlyst, økt matlyst og fotball om jeg må være så frimodig å spissformulere en smule. For ikke å snakke om den helt store virkelighetsforvrengningen som er ute å går. Den med at "ALLE" i Norge svømmer rundt i pengebingene sine, og er så rike at det renner. "Folk flest" sier FRP er opptatt av billig bensin,lavere skatter, ekstrem privatisering av alle tjenester (se hvordan det gikk med Adeco..), motorveier og billige sigaretter. Dessuten har de sammen med massemediene skapt en brungrå fremmedintoleranse som et moderne sosialdemokrati ikke skulle vedkjenne seg i det hele tatt.
Men, nei:  Alle "vet jo" at enhver innvandrer uten papirer er terrorist eller noe annet ulovlig.
Jo, det er litt av et bilde media skaper for å tjene penger. For det er det det handler om på Adeco; å tjene penger. Ikke noe annet. Og, jeg tenker det er noen som skikkelig har skodd seg på dette. Alt kommer neppe fram , for nå driver de med den sedvanslige overglattingen og tåkeleggingen de "ansvarlige" lederne som blir intervjuet rundtomkring. Så mens vi vanlige dødelige forsøker orientere oss i tåka, mister vi litt gangsyn i forhold til hva som egentlig foregår.
På tide å stikke fingrene i jorda og våkne.
Markedsøkonomien er aldri snill og grei...se bare på Adecco!

Synnøve Sætrum