23 juni 2011

De er enige om det.


På den ene siden av ei bru står en mann i grønn anorakk og lar seg fotografere av ei kvinne i turkis allværsjakke. En hverdagssnutt, eller kanskje ioner(Na+ og Ca2+) som slynges ut mot evigheten.
Perspektivet bestemmer.
Mye kan vinnes med tid og tålmodighet.
Det uvanlige.
Det engasjerte.
Det betydningsfulle.
Sannhet.
Harmoni.
De vet det.

Innen alt forsvinner i det store ingenting gjelder det å bare være.
Livet er godt, og det handler om å se det store i det små.
De er enige om det.



Synnøve Sætrum

Midtsommer 2011




Moreller fra treet, og sider rett fra spann, synger 2 Busseruls.
Hedonisme av ypperste sort antakelig. Bare å nyte livet så mye man orker.
Satse på at Yr spår riktig for denne ettermiddagen og kvelden.
Jeg vet det ikke er lett å være spådomsinstitusjon,
 men de blir i alle fall ikke offentlig henrettet om det ikke går som forutsagt.

'Uværsheksa' er i alle fall ikke til stede over hodet her. Ingen hekser skal brenns på bål denne sommerkvelden. Hvilket man gjorde i stor stil før i tida. Det er bare 350 år siden justisprotokollene beretter hvordan St.Hans aften foregikk på heksefjellet Domen nær Vardø. Der skal satan ha spilt opp til dans på den røde fiolin. Vitnet,Mari ei jente på 12 år, skal ha vært der. Til og med vært med ned i helvete. Hun oppgir navnet på kvinnene hun så der i 1662. Det førte til brenning av en rekke kvinner.
Hekseprosessene er ikke så fjern historie. 90 personer ble brent akkurat der.
I dag avdukes monument over ofrene.

Midtsommer ble det dette året også. Sola snur igjen, men det er heldigvis leeeenge til vi når bunnen igjen. Hurtigruta kommer til å gå i dag også, om enn ikke kameraene er med.
Det har vært en fantastisk flott tur det lille jeg har sett. For et vakkert land vi bor i, og det meste er nord.
Jeg nynner på 'Nordlandsnetter' med hjemlengsel og klump i halsen. Skulle vært en tur nordover snart.
Nord-Norge eller ikke Nord-Norge, St.Hans eller ikke St. Hans: Galliano skylder på dop og alkohol. På sett og vis synes jeg litt synd på ham. Den som har vært ute ei vinter- eller sommernatt vet det er fort gjort å sleive med truten under gitte rammer. På den andre siden unnskylder det kanskje ikke noe som helst. Det er fra små barn og fulle folk man skal ha det, heter det jo. Jeg har alltid tenkt det da har vært sannheten det snakkes om... Så jeg vet ikke jeg. Men igjen, det interesserer meg egentlig midt bak. Å være groupie for  moteskaper eller noen som helst andre er liksom ikke meg og min stil. Dog kommer jeg ikke unna MONSTEROVERSKRIFTENE til ABC-nyhetene denne midtsommermorgenen.
Stort nytt i en verden som ellers er helt på skinner...
Moderne hekseprosesser i fleng... Eller det er vel kanskje ikke det det er?
Undre meg tillater jeg meg nå likevel.
Jeg har hørt ihuga morarkister ta til ordet for at så er det Knugen der borti Sverige utsettes for. Men, melder svenske aviser riktig er bildene av monarken på strippeklubb funnet. Hva slags type samkvem han ellers driver med den ene eller det andre skal jeg ikke ha sagt noe om. Pinlig må det likevel være, å ikke huske seg fotografert på fest. På den andre siden kan jo akkurat det hende med hvemsomhelst som noen gang har gitt seg den utagerende festingen i vold. Ikke så interessant om man nevner det som vanlig dødelig.
Det er liksom litt mer 'swung' med statsoverhoder eller moteikoner.
Noen setter ikke tann for tunge, andre har problemer med hukommelsen.
Konsekvensen blir svie og hete rundt ørene,
brennhet blir det.Antakelig såpass at det kanskje er like godt å ta seg en tur til Blokksberg i anledning midtsommerkvelden.


Synnøve Sætrum