21 desember 2010

Trenger nevrotikere mer sex?


Kanskje nok en grunn til å prise seg lykkelig over singellivets gleder. Dyrkingen av det frivillige sølibatet og alt det der. Og, akkurat etter å ha lest ABC-nyhetene denne kveldstimen er det ikke fattigkvinnstrøst en gang. Jeg bare konstaterer at jeg ikke sorterer innunder kategorien nevrotisk.
Alltid noe å være lykkelig for. Bare fantasien som setter en stopper for det...

"Mennesker som ofte har negative følelser, er gretne, irriterte eller bekymrede, får det bedre dersom de har mye og regelmessig sex med partneren sin, mener amerikanske forskere".

Hvilke forskere det er snakk om eller hva slags studie anes ikke, men så står å lese i ABC-nyhetene denne dagen, som igjen henter dette fra britiske Independent, så da må det jo være sant. Ikke sant?

"Forskerne har studert 72 nygifte par i løpet av de fire første årene de var gift. Hvert par rapporterte hver sjette måned hver for seg om hvor ofte de hadde sex og hvor tilfredse de var i ekteskapet.
I gjennomsnitt hadde parene sex en gang i uken i løpet av det første halvåret de var gift. Det fjerde året hadde de sex rundt tre ganger hver måned.
Undersøkelsen viste også at de fleste parene ikke regnet sin ekteskapelige lykke ut i fra hvor ofte de hadde sex. Unntaket var de nevrotiske ektefellene. Jo mer sex de hadde, desto bedre følte de seg. De var også mer tilfredse med sine egne liv og ekteskap.
Forskerne mener at mye sex gav de nevrotisk disponerte normalt lykkelige liv".

Hm? Hva er et normalt lykkelig liv? Hva er normalt? Hvordan definerer man lykke? Hva er en disposisjon for noe? Hvem slår dette i så fall ut hos? Den som har sex, eller den som ikke har?
Betyr dette at de unevrotiske ikke er lykkelige, eller rett og slett mindre interessert i sex, og hva vurderte de ekteskapelig lykke ut fra i stedet? Generalisering ut fra et unntak kan man ikke gjøre. Eller var det ikke sånn det var? Er nevrotiske ektefeller og nevrotisk disponerte det samme?
Trenger nevrotikere mer sex?
Mer, sex enn hvem i så fall?
Og, mer enn hva?
Knoll eller Tott, for å si det sånn?
Skitt eller kanel?
For noe skikkelig vissvass!

Og, verden sulter og sulter og sulter og sulter...
Jeg nevner det bare atter en gang!


Synnøve Sætrum

Mer enn nok, hadde det ikke vært for....!


-18.7 kalde. Hva stokken viste i natt anes ikke, men det må ha vært litt mer ettersom den ytre ytterdøra er frosset bom fast. Det lekker må vite. Det er ikke lekkert, bare bry når man verken kommer ut eller inn.
Da undertegnede våknet viste innetempen 17.8 varme, som ikke er så varmt det heller.
På med vifte og takke høyere makter, eller noe, for manglende strømstans.
I følge avisen skal værgudene, eller noe, fikse det slik at  tempen skal stige opp mot null sånn i morra.
Som om ikke det er nok, så skal det komme dalende sånn en halvmeter hvite flak i anledning alle ønskne om ei hvit jul. Den som noen drømmer om...
Vi får det for det meste som vi vil oppi her.
 Så da er det bare å gi seg til med henstillingene til "de" som måtte ha styringen på sånt, om at strømmen forblir på i de tusener av hjem man ikke kan fyre med ved.
Satse på at alle slags strømførende ledninger ikke raser sammen under kommende masser av fuktig tung snø...
 At jula blir fredelig, og at hungersnøden i verden minsker til et minimum.
Med et knips eller et mirakel(for dem som fortsatt måtte tro på slikt...) !
Det ønsker i alle fall alle millionene som sulter ihjel til jul.
Jeg også. Ikke for at jeg er så veldig edel, men fordi jeg synes det er så innforjævlig forferdelig at verden ser sånn ut, så lenge vi egentlig har nok til alle.
Mer enn nok, hadde det ikke vært for.... ja dere vet akkurat hva. Det er bare å fylle ut etter eget hode. Alternativene mangler ikke på noe vis.
Fytte grisen...!

God førjul!

Synnøve Sætrum