19 juni 2011

....

Akkurat nå sier nesten halvparten av grekerne sier nei til kuttforslagene som ligger på bordet pr. nå. 47, 5  av den greske befolkningen vil i tillegg skrive ut nyvalg. Målingene skal i følge NTB være offentliggjort av den greske avisa To Vima. Jeg følger nok spesielt med på nyhetene som kommer fra den delen av Europa siden det nå er det landet jeg har oppholdt meg mest i utenom Norge. Skulle jeg sånn rent hypotetisk emigrere måtte det være dit tror jeg. Noen ganger tenker jeg jeg skulle hatt et godt halvår eller et lite år rundtomkring der nede ytterst på kanten av Europa. Minst. Det er "den draumen" om at det en gang skal hende et og annet ekstraordinært.

Ellers har jeg ikke tenkt å emigrere enda. Så lenge det er sommertider hei hei, er det enda håp. Spise laks med kinesis wok til middag, og glede seg over livet som sådan. Hvorfor ikke akkurat nå. Jordbærene er ikke modne, men hissige biller til tross finnes de likevel i kart utenfor stuevinduet. Slett ikke værst å ha det på den måten her i nord hvor vi bor.
Og ingen vet hva som kan komme til å dukke opp i løpet av uka...For de lavtlønte og allerede tynte grekeres del får jeg håpe det ikke blir værre enn det allerede er. Vi norske uførepensjonistene kan enda spise oss mette, og jeg håper da inderlig det fortsetter på det viset.. .

Synnøve Sætrum

Spise nok fisk, og holde seg nok frisk...


Drømme seg bort igjen, til Ρόδος Ελλάς. Egeerhavets strender for mitt indre øye, og mye mer. Jeg kan rett og slett ikke annet. Nytter ikke hvor mye jeg enn forsøker. På Facebook lyste ei kobling fra stedet i mot meg, og dermed var jeg i gang. Staving på gresk, og helt inni det hele. Greier det meste av bokstavene, og er ganske stolt av det. Hva ordene betyr er en helt annen sak. Å si at jeg kan gresk ville mildt sagt være en overdrivelse av de helt store. Men, det er interessant, og jeg skulle gjerne vært en vinter eller to i Grekenland. Vel, den som venter får se. Tenker det ordner seg som det skal før eller siden. Helst før.Det er nemlig heller hustrig og regn er det også utenfor.
Nesten høstrig må man si.
Sommeren kommer liksom ikke i gang, og snart er det St.Hans og lyset snur igjen.
Bare et drøyt halvår til vintersolsnu.. Hurra!
Men, den datoen har jeg altså tenkt å feire på andre breddegrader. . .
 Men, jeg står i det her og nå, dvs. sitter. Har man bil så har man bil så har man bil... Skjønner?
'Jeg forsaker djevelen og alle hans gjerninger og alt hans vesen', lyder det 'muntert' fra søndagsradioen heromkring. Det går opp for meg at andakten har fått skrudd seg til før jeg reagerte. Så jeg skifter kanal, og der regner det også.. menn! Bare på radioen den nedbøren finnes. Et øyeblikk forestiller jeg med hvordan det måtte være om slikt skjedde helt på ordentlig.
Tenker det ville blitt et skikkelig kaos, så jeg forfølger ikke tanken lenger.
 Er hundevakt og har vært i Eplehagen med Castor som ikke er glad i regn.
Yr melder helgrått i dag, og denne søndagen ser det ut til at de ikke feiler.
Boxeren sitter i stolen og kikker ut av vinduet. Jeg sitter her.
Ei pære fortært, og nå tenker jeg det blir en appelsin.
Kraftfrokost kan det vel neppe kalles, men så er jeg ikke redd for at hungersnøden tar meg med det første. Nå skal ikke denne teksten handle om sultkatastrofer, fattige og elendighet av alle slag.
Likevel ingen grunn til ikke å være takknemlig for å være frisk til å være så sjuk, ikke være sulten, kald eller trøtt heller. Selv om det regner utenfor.
Det handler om å drikke nok kaffe, spise nok fisk, og holde seg nok frisk...
Så takler jeg vel noen flere regndager, for man kan jo alltids dagdrømme dem vekk et øyeblikk.

Ha god søndag!

Synnøve Sætrum