23 mai 2011

De store ting...


Det blomstrer utenfor, og sola skinner på alt sammen enda.
Mikrolivet er godt å leve, selv for en kroniker.
Ikke skal jeg henges opp etter øyelokkene og tvinges til å blunke denne dagen heller.
Enda ingen forbrytelse å ha helse som gjør en til den en lever som.
Flotte greier det, så lenge ingen utvalg finner ut at hele gruppen skal mistenkeliggjøres enda mer.
Det holder med halveringen av det beløpet. Stoltenberg utviser en merkelig såkalt sosialdemokratisk tankegan. Handler det egentlig om at han forsøker tilfredstille FRP og H og sånn... Eller er det noe med stemmesankningen i forestående valg? Noe skurrer og skurrer og skurrer. Det blir ikke tyst.
Men, det spørs om ikke alt for mange holder tyst om det som hender i den norske politikken om dagene. Å slutte det er uansett snublende nært.

Mini-alarm!
Mini-alarm!
Putt putt putt... kanskje kommer asken hit til Kjevik nå i kveld.
De som skal til Spania blir kanskje askefaste.
Trasig for dem ja.., men kanskje kommer'n ikke, alle oppslag til tross... 
Et trøstens ord kan være at fotballstreiken er over og heia Start gult og svart..., trener normalt i dag. Det er liksom grenser for hva en sørlending kan makte av elendighet.
Hvilke landslagsess Drillo har i ermet opptar VG, meg bryr det midt på ryggen akkurat nå.
Kunne ikke falle meg inn å følge utviklingen direkte på nett, om enn det tilbyes aldri så mye.
Høres kanskje ut som en fotball-Judas jeg, men det kan jeg leve meget godt med.
Kanskje skulle jeg gjort sydenkuppet de reklamerer med, men i år er det noe spesielt med våren hjemme. Den er nok rett og slett. Intet over, intet ved siden.
Det frister mer å rømme landet når snømassene igjen tvinger det hele i kne.
Monsteroverskriftene i stil ala fjorårets aprildager glimrer heldigvis med sitt fravær, for den har de blodslurpende dødelige kjempeflottene på Sørlandet fått for lenge siden denne våren.
Enig med direktøren for den der helse hva det nå var når han undrer seg over at det finnes levende vesener her i landsdelen i det hele tatt. Vi skulle vært spist levende eller ligget strake alle sammen.
Nå skal man ikke tulle med alvorlige sykdommer som borelia eller hjernebetennelse. Jeg vet det, og jeg vet at det sitter og ligger meget syke folk rundtomkring på grunn av det der skadedyret.
Dog er det liksom noe med dimensjonene på overskriftene. Undertegnede er dessuten ei av dem som vaksinerte seg mot influensaen i fjor. Og selv om man snakker om for mange innkjøpte vaksiner som en av de største helseskandalene og så videre var jeg den gangen glad for vaksinen.
Muligheten til beskyttelse mot noe vi ikke visste hva var.
 Kronikere tviler jeg på peker nese til de som ikke vaksinerte seg. Kronikerne utgjør den delen av befolkningen som nå gjør oss immune mot det der.
Jens-Ulltveit Moe mener ikke-vestlig innvandring uthuler velferdsstaten og støtter Brochmannutvalgets forslag om å avvikle kontantstøtten til disse.
Hva sier det egentlig?

Kanskje man heller skulle spandert noen skikkelig feite overskrifter om oppdagelsen av til nå ukjente planeter. Store greier med tanke på forståelsen for hvordan planetsystemer dannes og utvikler seg. Disse er ikke funnet tidligere fordi de ikke kretser rundt noen stjerner, men bare er slynget ut av sine solsystemer da de ble dannet. De store ting. De gigantisk store nesten ubegripelige ting slikt...
Noe å fintenke og fundere på når man vil ha et avbrekk fra alt det andre.
Overgrep er overgrep, vold er vold, krig er krig. Ikke sant?
Av og til er det godt å fokusere på noe annet.
Men, dra til disse nye planetene kan man ikke.
Der er etter sigende - 260/270 grader.
Brrrr brrrr, det er iskaldt det.
Likevel: De greiene der fasinerer, så det hører jeg gjerne mer om.
Mye mer.
De store ting. De store ting.

Ha nok en flott vårdag!


Synnøve Sætrum