18 mars 2013

KRONPRINSPARET KOMMER TIL SØRLANDET . . .

Heromkring. Foto: Synnøve Sætrum

 
Kronprinsparet kommer til Sørlandet. Kronprinsparet kommer til Sørlandet.
Kronprinsparet kommer til Sørlandet. Kronprisparet kommer til Sørlandet.
Har dere fått det med heromkring?  De kommer i September, og kan gå på rypejakt i Åseral.

Er det ikke en fin overskrift da? Hørte jeg et gulp; - hva så?  Repetisjonene på radioen har gått hele dagen. Absolutt hele dagen, og jeg er redd for de ikke tar slutt med dette. Ok, det er kanskje en gladnyhet for royalistene. Siden jeg ikke står fremst i rekkene gulper jeg bare litt.
 Dessuten blir det sport i sendingene på radioen. Togene går i påsken. Bruk tog den som kan.
I Stryn har det gått ras, og ingen vet om flere er tall. Det er ikke meldt om savnede. Heldigvis.

Men: Kronprinsparet kommer altså til Sørlandet, om noen ikke visste det.
Tenkte det kunne være en fin tittel.

Kanskje jeg skulle skrevet muslim, mord, drap, kjønnslemlestelse, kidnapping, økonomisk, porno, incest, mishandling, seksuelle overgrep, vold, sadisme, granatsjokk, klasebomber, hungersnød, aidsepedemi, diabetes-epedemi, kreft, hjerteinfarkt, hjerneslag, overvektighet, slankekrig,  Hore, helgen, atomkatastrofe, kriminalitet, rentefest, finanskrise, terrorist, sexy, sex eller pule? Om jeg tar litt hardt i? Mulig det, men når jeg tenker over medienes oppslag dag ut og inn, år ut og inn renner de ordene ut av meg som perler på ei snor. Oi, kanskje det var feil bilde i denne sammenhengen.
Men, jeg er trøtt jeg... Av å tenke på meningen bak alle ordene. For de betyr jo noe. Sier noe om menneskenes livsbetingelser her i landet og ellers på jorda. Når en tar det inn blir det ganske mørkt. Polyannasyndromet får føtter å gå på. Mildt sagt.

Hvor mange oppslag blir det med alle disse ordene tro?
Fristiller jeg i tillegg kommentarfeltet vil jeg  "just for the fun of it" garantert se trollene danse.

Vel, jeg er for sliten til den masurkaen for tiden, og står over. Snømassene stenger for jentelokken.
Har sagt det før, og sier det igjen. Våren er mer fristende enn åtte minus med kuling i kastene. Blir femten femten effektive det, og jeg som hadde tenkt meg på foredrag står over. Det holder å ta bussen til butikken i dag. Hente det som ikke finnes i skap, og så busse heim igjen. Navlebeskuende ? Ja, visst. Man blir det etter tunge tankeøkter. Å tenke er også arbeid. Tenker mye for tiden. Særlig rundt dette med vennskap og verdien det har for meg. Når en kommer til skilleveier i den forbindelsen og ser ei virkelighet en ikke hadde forestilt seg tre fram er det ikke alltid opplagt og enkelt.

Jeg tenker på tabuet ved å til tider definere seg som hylende ensom. Jo, jeg er det. Det hører med til livssituasjonen. Kreftene tappes og jeg grunner. Vet nøyaktig hva ord og sammenhenger betyr for meg, uten at jeg kan flytte inn i andres tanker og følelser. Noen ganger synes enkelte kryss helt umulige. Så umulige at jeg hyrer meg og går ut. Bryne meg på minus femten effektive synes som det eneste fornuftige. Klarne tankene, og jeg har jo vinterklær.
Ise motivasjonsprosessene. Punktum !

Synnøve Sætrum

 
 


1 kommentar:

  1. Ok, ikke akkurat finslipt satire, men jeg skjønner poenget. Spennende vri.

    Mvh
    Ottar

    SvarSlett