06 mai 2017

I vårsola...


Kloden snurrer og går, som den har gjort i uminnelige tider, og det som om ingenting hender. Hmmm... Når en tenker etter er det muligens tanker uten hold i virkeligheten. Det er jo dette med klimaendringer og oppvarming. Et vanlig lite dødelig menneske får med seg at de lærde strides om årsakene, og vitenskapen på området er for stor og omfattende til at en "menig" kan overkomme lese alle kildene og trekke sine konklusjoner. Da står det igjen å stole på ekspertene, og mene sitt ut fra det. Undertegnede heller sterkt mot at det som skjer er menneskeskapt, eller i det minste at menneskeheten med all forurensning hjelper godt til. 

I det videre tenker jeg på plast, og at flere land har innført forbud mot det.
Siden jeg har sett forferdelig forsøpling i deler av både Stillehavet og Atlanteren undrer jeg når Norge kommer etter?  Det hadde vært fint om vi i det minste fikk begrensninger på unødvendig bruk. 
Tenker på en avokado jeg kjøpte her om dagen. Først plastbeger, og så plastfilm utenpå der igjen, og hvorfor må en agurk være kledt i plast?  Mangt og mye mer kunne nevnes, men bloggen blir for lang.

Vårsola varmer og det tenkes på det franske presidentvalget. Vil det bli nok et såkalt "sjokktvalg"? Etablissementet framstår så selvsikkert at bare det er et varsko. 
Møter Europa et Frankrike med mørkeblå regjering i kommende uke? 
Og om så, hva går da verdensdelen inn i?
Det er bare å holde pusten, håpe det beste (ikke at det andre alternativet er spesielt bra heller) og ha is i magen med tanke på det verste. Jo for jeg mener det er ille om Le Pen går av med seieren.

Til dess: På med skoa og ut i vårsola !



Synnøve Sætrum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar