03 februar 2017

CREA DIEM- SKAP DAGEN




Crea diem- skap dagen!

Mening?
 Når du evner se det store i det lille gir det meste mening. 
Det er ingen selvfølge å kunne stå på beina, gå på beina eller velge når det passer med litt hvile.
Når det indre er lyst tenker du det er et privilegium å leve og bo i et land med vakker natur, mye kunst, litteratur, konserter, teater, mat nok, fred og i det hele tatt så mange goder som bare noen få mennesker på kloden er forunt. Når det indre er mørkt har du problemer med å oppfatte noe som helst av det, men greier for det aller meste jobbe deg inn i lyset igjen. Noen ganger får du hjelp av gode mennesker, andre ganger blir du overlatt til deg selv med strabasene. Det kan kjennes som å sitte fast i krattet og bare ha hendene til å brekke seg ut. Møysommelig og langvarig arbeid noen ganger, men det nytter alltid. Noen dager skapes meningen med tilværelsen akkurat slik. 
Bortkastet tenker du kanskje...
Kanskje kunne vi enes om at spørsmålet var betimelig om alles dager var straka vandringen inn i solskinnet?  

Derimot erfarer både du og jeg at det er meningsfylt å bruke noen dager til å komme løs. 
For det er som Leonard Cohen uttrykker det:

 "There is a crack in everything, that´s how the light gets in".

Å få inn lyset, finne igjen selvtilliten, pågangsmotet og gleden er fantastisk, og antakelig forutsetninger for å skape dagen.

(Uansett hvor man er eller ikke er i samfunnsmaskineriet så handler det meste om å skape dagen. Jeg skriver ergo er jeg... Det har kjentes godt, gøy og mye mer. Litt personlig status her og nå. Noe delt, noe gjemt og noe glemt !)




Synnøve Sætrum


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar