29 august 2015

LOST WITHOUT YOU....




KJÆRLIGHETEN OG ÆRLIGHETEN.

Foto: Synnøve Sætrum

"Kjærligheten blir berøvet sin største sjarm når ærligheten forlater den".
Jean-Jaquess Rossau

JJR

SJARM
Han tenker på kjærligheten og ærligheten nå for tiden. 
Utfordrende. Å gå gjennom livet uten er de færreste forunt.
 Etter runder med tro og tvil, taushet fulgt av samtale opplever han alltid at blir lyset klarere og horisontene tydeligere. 

Han elsker oppholde seg ved havet, skue horisontene mens han tenker på livet, døden, kjærligheten, ærligheten og evigheten. 
Filosofen skrev ned sine ord, og her lever jeg tenkende på dem. Det er lenge siden han levde, men han var ingen hvem som helst.I ham lever tanker om kjærligheten i livet. Om sannhet og om løgn.
Denne mannens erfaringer er ikke filosofens, men ordene  snakker til han på en måte som får ham til å prøve dem mot eget liv.

Når han elsker kan han ikke lyve om det for seg selv, og ei heller for andre. Omgåelse av virkeligheten, hvite løgner eller fortielser passer ikke sammen med å elske.  Å elske betyr kjærlighet og ærlighet. Ærlighet og kjærlighet. Kjærlighet og ærlighet.

Synnøve Sætrum






MYE KJÆRLIGHET...


"Ingen kan hengi seg til to kjærligheter"
Andreas Cappelanus


Kjærligheten har mange ansikter, farger og fasonger, så det sitatet er ikke sant for meg. 
I mitt liv finnes mange mennesker jeg opplever å få kjærlighet fra. 
Jeg er mor, mormor, datter, søster, svigerinne, ei god venninne og kjæreste. Siden jeg bor alene er det godt at det finnes flere jeg kan få lov til å være grei og snill med, og det med hengivenhet på kjøpet. Jo jeg trives i mitt eget selskap, men det betyr ikke at jeg kan leve uten medmennesker og kjærlighet.
Hva slags tilværelse ville det blitt?

Denne orkideen fikk jeg av et menneske som betyr mye. 
I disse dager skyter den ei ny grein fra rota. Som kjærligheten oss i mellom kanskje?
 Fint å se den med en slik tanke. Den vakre planten gjør meg uansett glad, og jeg nyter synet av den hver eneste dag. Jeg ser den står der som et symbol for kjærligheten. Den var pjusk og liten da den kom i hus i begynnelsen av mars, men siden har den vokst seg sterkere. Lyser frodighet og livskraft.  Blomstrer, blomstrer og blomstrer. Et fryd for øyet, en glede for hjertet, lik kjærligheten.

Synnøve Sætrum