12 april 2012

Tanker om sirkus og statsreligioner...

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Jeg-nekter-a-vitne-6803042.html


Det er utrolig trasig om pressa greier gjøre rettsaken til et mediasirkus, og at man på den måten skulle kunne komme i skade for å glemme hva 22.juli 2011 gjorde med livene til mange mange uskyldige mennesker, og med alle oss andre indirekte. I løpet av påsken har jeg tenkt 'sirkus' og hørt andre i min nærhet si det samme. Jeg finner Stein Lillevoldens møtenekt (artikkel vedlagt m kobling ovenfor) som det vettuge bidrag i denne saken. Her trengs ingen kjendis-pauseklovner. Ikke at jeg på noe vis oppfatter eller har oppfattet Lillevolden som en sådan. Godt det fortsatt finnes noen som taler Roma midt i mot. Man, kan jo spørre seg hvorfor sirkus og brød egentlig skal knyttes så til de grader til denne forferdelige hendelsen, hva for en relevans det har med tanke på tragedien? Annet enn at noens lommebøker vil bli feite, og tiltalte får spille ut vanviddet han står for for åpen scene. Jeg er ikke for å avskaffe rettstaten på noe vis, men jeg undrer meg sterkt over noen av sidene ved den. Vi vet jo alle hva slags tankegods morderen bærer til torgs, og ønsker spre via journaliter og advokater. Har vi bruk for det? Eller forholder det seg faktisk ikke slik at han har gjort og sagt så det holder til evig tid? Nevner det igjen. Han har så til de grader diskvalifisert seg fra absolutt alt og det til evig tid.. Det bettyr ikke at vi ikke må inn i de mørke krokene å se hva som befinner seg der av skit og støv. Vaske det ut må vi også. Noen drittjobber må gjøres. Likevel, akkurat nå lurer jeg på hvem som gjør hva for hvem og hvorfor. Motivene synes å være ullne og så mange. Hau hau!
Jo, det tenker jeg på.
Sammen med at jeg tenker på alle dem som har mistet sine, og også hva det har gjort med Norge som sådan.
Det er helt betimelig å spørre seg: Hvem er det som tjener på medieshow annet enn nettopp mediene?
(Nå er det ikke slik at jeg mener man ikke skal ha rettsak mot massemorderen om noen ville skulle vri på det jeg ytrer...)

Erna Solberg har tatt pusten fra meg flere ganger, eller luven.Kjenner jeg blir rimelig oppgitt og i elendig form av kampsangene fra henne og hennes like. Det er mange for tiden. Flere enn det var før. Egoismen vokser og vokser, og man skal bøye sin nakke i skam om man ikke greier bidra med 150 % stilling innenfor det private næringsliv. Helst! Det offentlige er bare et pengesluk kapitalistene kunne dratt nytte av. Er det ikke det de mener, og sier på alle slags fordekte vis?

Jeg blir så sliten av å høre på dem! Siden jeg nå en gang tilhører de 'unnasluntrerne og slabbedaskene' som er uførepensjonert. Ikke som ungdom, men relativt ung sett i det perspektiv at 'alle' ønsker stå i jobb til de er 80 minst. 'Alle' har helse til det. Eller resthelse, hva nå det måtte være? Egentlig? Effektivitet über alles, og for alle. Uansett evne eller sosial stilling i Gnore. Ingen begrensninger for noen. Det er som om alle evner et liv hvor dem i Monsen's regi blekner. Her skal det deltas om man ligger meg flytende medisin i armene, mangler armer eller bein. Psykiske lidelser finnes egentlig ikke, det er jo bare å ta seg sammen. Ikke sant?

Rene skjære galskapen sett fra mitt ståsted, men jeg er jo pr. definisjon dem det presses mot så egentlig hadde man kanskje sett jeg holdt trut. Enda mindre blogget om slikt. Vel, den gang ei.
Søtti kroner dagen rekker ikke til mat på bordet, og det vet Erna Solberg også. Eller gjør hun ikke det? Kanskje maten hennes bare har stått der all sin dag, og hun har sluppet tenke på slikt. Vært så heldig at hun er født med ei sølvskje i r.... Er det en naturlov at mennesker med den utrustningen også mangler empati fra barnsbein av? Jeg vet ikke, men det kan synes slik. Høyresiden 'sliper sine kniver'. De ønsker jo skjære vekk alt av sosiale goder, kappe hodet av oppsigelsesvernet, arbeidsmiljøloven og så videre. Kravet om karensdager, høyere pensjonsalder, lavere lønn og mindre trygd kommer fra den kanten. Alt sammen for å øke overskuddet i bedriftene. Når det gjelder den hellige alminnelige profittmaksimering synes det som om alle menneskelige hensyn får vike. Vi har to statsreligioner i Gnore om noen måtte være i tvil. Begge begynner med bokstaven K.

Synnøve Sætrum