09 mai 2011

Barak Obama og Osama Bin Laden



Her skal ikke blogges om navnerot mellom den amerikanske presidenten og superterroristen. Slikt har mange nok gjort fra før av etter Bin Ladens død. Her er intet nytt å melde i så henseende.
Den som stiller spørsmål ved at Osama Bin Laden fikk som fortjent bør få undersøkt hodet, sier Barak Obama. Man kan skjønne synspunktet. Mannen stod bak massemord av amerikanere. Hevnlysten er antakelig sterk i det amerikanske folket. 11.september 2001 virket rystende i USA, samt i hele den vestlige verden. Derom ingen tvil. Undertegnede husker for eksempel nøyaktig hvor hun var, og hva hun gjorde da hun så bildene av styrtende fly i Twin Towers første gang. Det er faktisk ikke så mye annet som huskes like sterkt fra det året. Helt forferdelige bilder var det, og stemningen var dyster i lang tid når stopolitikken ble diskutert. Undertegnede jobbet på en videregående skole på Helgelandskysten, og der gjennomførte vi markeringer til minne om uskyldige drepte medmennesker i terroraksjonene. 
Det kom rundskriv om håndteringen av eventuelt hvitt pulver i posten også.
Mangt og meget hendte i kjølvannet av terroranslaget.

Barak Obama kan velge hva han vil si. Det han sier påvirker det vi som hører tenker. Den amerikanske presidentens inflytelse er sterk.Likevel er det litt rart å høre disse "wanted dead or alive" som kommer fra den amerikanske makta.Eller rettere sagt fra den kanten. Bush var såpass "harry" og "cowboy" at man på sett og vis kunne vente seg denslags språkbruk. Det er noe annet med Obama. Man venter seg på et vis mer vidsyn og dybde når han uttaler seg. Litt "Change", på et vis. Eller var det bare valgflesk nok en gang?
For å henrette forbrytere uten dom er... ja: Slikt er da vitterlig å sette til side demokratisk tankegang.
Den der som handler om at ethvert individ har rett til å få prøvd saken sin for en domstol.
Er det unntak for terrorister?
Eller sagt på en annen måte: Bør det være unntak for terrorister?

Synnøve Sætrum