21 mars 2011

Bagateller og verden og vårlys...

Foto:Synnøve Sætrum

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Det er bagateller med snøsmelting om man løfter nesa fra sin egen navle en stakket stund. Da ser man for eksempel alt rundtomkring i krokene som vinteren og mørket gjemmer. 
Merkelig er det at vinteren er så mørk her i sør.
Jeg tenkte for lengst at jeg er klimaflyktning,
men de siste årene har det ikke hatt noen som helst effekt å befinne seg på Sørlandet.
Indre bygder på Mosby har faktisk mørketid, tro det eller ei. Ikke mer enn enn god måned siden sola var tilbake så det begynner monne litt. Bagateller det også. Å være klimaflyktning kan ikke under noen omstendighet sammelignes med situasjonene til de millioner av andre som er ute på veiene av helt andre grunner.

Vårlyset "jager" meg til bøttene, jeg gjør reint, veldig reint,
 og gleder meg over solstrålene samt sildringen utenfor.
I natt tror jeg ikke det var frost heller.
Jeg er norsk, og jeg må bare klage litt over være. Bare må ha det..

Gaddafis sønn skal være drept. Flyene fra FN-koalisjonen legger flatt ditt og datt i Libya. Det kan vel gjøre seg om de bare får vernet sivile. Men, jeg tenker: Er det sikkert at denne bombingen ikke dreper noen? For det var vel egentlig hensikten. Opprettholde flyforbud, og beskytte vanlige libyere fra despotens bomber. Om man får ei bombe i hodet kan det være knekkende likegyldig hvem som slapp den. Restultatet blir det samme. En vanlig dødelig overlever ikke.Uansett: Det er jagerfly fra Bodø til Libya. Der smeller det, og Norge er med! De som styrer oss vil ikke bruke ordet krig, bare operasjon. Men, er ikke militære operasjoner krig helt uavhengig av hvorvidt man støtter den eller ikke.
I EU, der Norge ikke er med :-) , ser de visst dette toktet på ulikt vis.
Ikke underlig. I FN også, det derimot er en helt annen sak...

Nei, jeg får vende tilbake til bøttene og fintenke på de frøene jeg snart skal så, og alt som ligger under bakken. Kommende hestehov og hvitveis, for ikke å snakke om fisketurer uti havgapet. Kanskje torsken kommer til å bite i år. Den gjør det jo ellers rundomkring. 
Sola "beit" litt tidligere i dag. 
15 grader i veggen, og jeg kunne nyte de første to timene utenfor. 



Foto: Synnøve Sætrum


Synnøve Sætrum